Java Programlama Dili Nedir?
  1. Anasayfa
  2. Java

Java Programlama Dili Nedir?

0

Java programlama dili

Java programlama dili ile ilgili kısma geçmeden önce programlama dili nedir ve ne işe yarar konusuna linkten ulaşarak göz atabilirsiniz, ayrıca yazılım nedir kısaca üzerinden geçelim.

Yazılım nedir?

Yazılım, en geniş anlamıyla, bir bilgisayara belirli görevleri gerçekleştirmesi için talimat veren bir dizi talimat veya programdır.

Yazılım, kişisel bilgisayarlar, cep telefonları, tabletler veya diğer akıllı cihazlarda çalışan bilgisayar programlarını tanımlamak için kullanılan genel bir terimdir.

Yazılım genellikle bir bilgisayarın fiziksel bileşenleri (donanım) dışında tüm işlevsel yönlerini tanımlamak için kullanılır. Komut dosyaları, uygulamalar, programlar ve talimat setleri, yazılımı tanımlamak için yaygın olarak kullanılan terimlerdir.

İşletim sistemlerinden tanılama araçlarına, video oyunlarına veya uygulamalara kadar bir bilgisayarda “çalışan” her şey yazılım olarak tanımlanabilir.

Java nedir?

1995 yılında Sun Microsystems, nesne yönelimli olarak tanımlanan Java programlama dilini tanıttı. Oracle daha sonra dili satın aldı ve teknolojinin resmi sahibi oldu.

Bu programlama dilini oluşturma prensibi esas olarak Oberon dili için geçerlidir ancak diğer diller için de geçerlidir. Sözdizimi C ve C++ programlama dilleri ile aynıdır. Ancak, bu tür bir programlama dilinin daha katı bir dili vardır. Çeviri prensibi ve üstü, üzerinde çalıştığınız platformdan tamamen bağımsızdır. Bellek yönetimine özellikle dikkat edin. C programlama dilinin yaygın popülaritesi nedeniyle Java programlama dilinde bu çok daha kolaydır.

Bunun amacı dil esas olarak belirli bir talimat sağlamak içindir Belirli komutları yürütebilmek için belirli cihazlara verin.

Aslında Java programlama dili en popüler dillerden biri olarak kabul edilir ve bunun temel nedeni kullanımının ücretsiz olarak kabul edilmesidir. Java’nın neden diğer diller kadar popüler olduğu bir sırdır: Diğer programlama dillerini kullanmak için neredeyse her zaman para harcamanız gerekir.

Bu programlama dilini kullanmanın bir başka avantajı da, Java’da listelenen komutların, belirli bir cihaz türünün platformundan tamamen bağımsız olacak şekilde tasarlandıkları için hemen hemen her bilgisayarda yürütülebilmesidir.

Elbette, çeşitli uygulama geliştirme türlerine erişmeniz gerektiğinde Java kullanmanın avantajları vardır. Bu programlama dilini, grafik kullanıcı arabirimi (GUI) ve konsol adı verilen uygulama uygulamaları oluşturmak için kullanabilirsiniz. Kullanımı çok kolay olduğu konusunda net bir izlenim verir, bu nedenle kesinlikle kullanımıyla ilgili birçok avantajdan birine atfedilebilir.

İlginç bir şekilde, bu programlama dilinin adı Endonezya’daki aynı ada sahip adadan geliyor. Java öncelikle bir programlama dili olmasına rağmen, terim aynı zamanda o programlama dilinde yazılmış uygulamaları çalıştırmaktan sorumlu yazılım platformunu da ifade eder.

Java ve JavaScript terimleri genellikle karıştırılır, ancak hiçbir sebep yoktur, çünkü bunlar tamamen farklı işlevlere ve işlevlere sahip tamamen farklı iki programlama dilidir. Gerçek şu ki, bu programlama dilinin birçok avantajı var ama elbette bazı dezavantajları da var, yani uygulamada dezavantajlar var. En büyük dezavantajı, çalışma hızıdır, çünkü diğer benzer teknolojilerle karşılaştırıldığında, bu teknolojinin başlangıç ​​hızı nispeten yavaştır.

Java öğrenmek ne kadar sürer
Java öğrenmek ne kadar sürer

Java nasıl öğrenilir? Java öğrenmek ne kadar sürer?

“Java öğrenmek ne kadar sürer” yada “Java ne kadar sürede öğrenilir” sorusunu sorarken “öğrenmek” kavramını açmamız gerekir. Kişiye göre değişen bir durum olmasıyla birlikte öğrenmenin de sonu yok. Programlamayla ilk kez tanışan biri iseniz; yani hali hazırda bildiğiniz bir programlama dili yoksa eğer öncelikle algoritma konusunu öğrenmeniz şart.

Ayrıca algoritma dışında her ne kadar şart olmasa da İngilizce bilmeniz de size avantaj sağlayacak bir diğer konu. Algoritma konusunu bitirdikten sonra programlama dili öğrenme sürecine geçebilirsiniz. Udemy’de Java ile ilgili kurslar var. Buradan başlangıç seviyesinden ileri seviyelere kadar farklı kurslara ulaşabilirsiniz. Ortalama 50 saat süresi olan bu kursları bitirdiğinizde kendinizi Java biliyor saymak zor. İhtiyaca ve talebe yönelik algoritmalar çıkarıp kodlamalar yaparak kendinizi sürekli olarak geliştirebilirsiniz.

Bu tarz ihtiyaca ve ya talebe yönelik kodlamalar yapmak sizi Javanın farklı kütüphanelerini öğrenmeye itecektir. Kütüphaneler; programlamadaki anlamıyla belirli bir amaca yönelik hazırlanmış sınıf ve fonksiyon örneklerini barındıran kodlar topluluğu olarak düşünülebilir. Kitaplık, paket veya modül olarakta adlandırılabilir, Java da daha çok paket olarak adlandırılırlar. Bu paketleri kullanarak ve amaca yönelik geliştirerek Java seviyenizi yükseltebilirsiniz.

Tepkini Göster
  • 18
    be_eni
    Beğeni
  • 1
    a_k
    Aşk
  • 5
    tebrik
    Tebrik
  • 0
    e_lenceli
    Eğlenceli
  • 0
    k_zg_n
    Kızgın
  • 0
    _lgin_
    İlginç
  • 0
    kusma
    Kusma

Bilgisayar Programcısı / Dijital Pazarlama Uzmanı.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve turkcoder.net güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.