SEO açılımı “arama motoru optimizasyonu“’dur. İnternette yer alan bir sitenin, ilgili aramalar için aramalarda görünürlüğünü arttırmak ve sıralamada üstte çıkmasını sağlamak için site içeriğinin iyileştirmesidir.
İnternette yer alan sayfaların, arama motorlarında yapılan arama sonuçlarında görünürlüğü ne kadar yüksek olursa, site internet kullanıcıları tarafından görünürlüğü artacak ve daha fazla kullanıcının siteye uğraması kolaylaşacaktır. Bu da site trafiğinin artması anlamına gelir.
Bu yazıda okuyacağınız başlıklar;
Kurumsal SEO Nedir?
Kurumsal SEO, sürecin iyileştirilmesi için kurumsal olarak kullanılan sitenin arama motorları için iyileştirilmesi anlamına gelir. Kurumsal SEO çalışmalarında, sayfanın trafiğini arttırma amacı güdüldüğü gibi, markanın bilinirliği ve marka değerinin yükselmesi de bir beklentidir.
Kurumsal SEO Çalışmasının Önemi
Özenli ve profesyonel olarak yapılan SEO çalışmaları sayesinde daha fazla kişiye ulaşılabilir ve bu sayede kurumsal firmalar, sundukları hizmet veya ürünün daha fazla tanıtımını veya satışını yapabilmektedir.
Günümüz dijital dünyasında, kurumsal seo her geçen gün kurumsal şirketler için daha fazla önem taşımaktadır.
Kurumsal SEO Çalışması Nasıl Yapılır?
Kurumsal seo çalışması yapılırken ilk olarak, seo hizmetini alan kurumsal firmanın sektöründe en çok aranan kelimelerin tespit edilmesi gerekir. Bu yolla kullanılacak anahtar kelimeler belirlenir.
Anahtar kelimeler belirlenirken yalnız anahtar kelimenin trafiğinin yüksek olmasına bakılmamaktadır, aynı zamanda hedef kitleye ve firmanın sunduğu hizmet ve ürüne uygun kelimelerin de seçilmesi, seo çalışmasının başarısına etki etmektedir. Anahtar kelime seçimlerinden sonra local seo çalışmaları, site içi seo çalışmaları ve dijital pazarlama kanalları gibi diğer başlıklarda kurumun eksikleri tespit edilip özel bir yol haritası belirlenmelidir.
Site İçi (On-Page) Seo Nedir?
Kurumsal seo’nun en önemli başlıklarından bir diğeri de Site içi (On-Page) seo ayalarıdır. Site içi (On-Page) ayarlar ile sitede yer alan yazıların ve/veya makalelerin seo’ya uygun biçimde tasarlanması, görsellerin seçilmesi gerekmektedir. Ayrıca iç linklemeler ve meta tag verilmesi de önemlidir.
Arama motorları vasıtası ile siteye ulaşacak internet kullanıcıları, hızlı bir şekilde aradıkları içerik, ürün veya hizmete ulaşmayı hedeflemektedirler. Bu nedenle internet kullanıcılarına içeriği çok yüklü bir sayfa sunulduğunda beklemek istemeyecekleri için sitede bulunmak istemeyeceklerdir. Sayfanın hızı da kullanıcı deneyimi açısından bu anlamda kurumsal SEO çalışmaları kadar önem taşımaktadır. Kullanıcı deneyimi optimizasyonu her ne kadar bir seo uzmanının işi olmasa da seo konusunun önemli bir alt başlığıdır.
Kurumsal SEO’ya Uygun Yazı Nedir?
Kurumsal SEO’da SEO’ya uygun makale içeriği hazırlanmalıdır. SEO’ya uygun makale içeriği ortalama 500 kelimeden oluşan, özgün ve site SEO ayarlarında yer alan anahtar kelimeleri içermesi anlamına gelir. Sanılanın aksine SEO anahtar kelimelerinin çok olması makalenin/yazının SEO’ya uyumluluğunda bir ölçüt değildir. Seo uyumlu makale/yazılarda anahtar kelime sayısının maximum 6 adet olması ve anahtar kelime oranının toplam yazı içerisindeki oranının %5’i geçmemesi önerilir.