Phpmyadmin import limitini yükseltme
  1. Anasayfa
  2. cPanel - Whm
Trendlerdeki Yazı

Phpmyadmin import limitini yükseltme

1

Phpmyadmin import limitini yükseltme

Phpmyadmin import limitini yükseltme

Phpmyadmin üzerinden bir veri tabanını içe aktarmak (import etmek) istiyorsunuz. Aktaracağınız dosya konfigürasyonda belirlenen limitten daha yüksek bir boyuta sahipse sistem bu dosyayı içeri aktarmanıza izin vermeyecektir.

Belirli limitten daha yüksek boyutta bir yedeğe sahipseniz php de ilgili değerleri artırarak Phpmyadmin import limitini yükseltmeniz gerekmektedir. Bir kaç farklı senaryo için yapılması gerekenleri aşağıda bulabilirsiniz.

 

Php.ini dosyasını bulma

İlk olarak php.ini dosyanızı düzenlemeniz gerekiyor, dosyayı bulmak için phpinfo.php adında bir dosya sitenizin kök dizinine yollayarak içerisine

<?php
phpinfo();
?>

kodlarını yerleştirin.

Phpinfo.php dosyasını tarayıcınızdan ziyaret ettiğinizde “Loaded configuration file” sekmesinde php.ini dosyanızın konumunu bulabilirsiniz.

 

Php içe aktarım için gerekli limitleri yükseltme

Phpinfo aracılığı ile php.ini dosyanızı buldunuz, daha sonra phpmyadmin üzerinden içe aktarım limitinizi yükseltmek için aşağıdaki değerleri artırmanız gerekiyor;

upload_max_filesize
post_max_size
memory_limit

Bu limitleri artırdınız fakat işe yaramadı, ikinci yöntem olarak multiphp yöneticisinden ilgili değerleri yükseltmeniz gerekebilir.

Hosting hesabınızda birden fazla domain veya sub kullanmanız durumunda bunlar farklı php sürümlerine ait olabilir. Dolayısıyla farklı php sürümleri farklı php.ini dosyaları üzerinden değerleri kontrol ediyor olabilir.

Bu durumda cpanel hesabınızdan Multiphp Yöneticisi sekmesine giderek ilgili domainin hangi php sürümünü kullandığını bulabilir ve bu domaine ait upload_max_filesize post_max_size ve memory_limit değerlerini yükseltebilirsiniz.

 

Multiphp yöneticisi ile içe aktarım limitlerini yükseltin.

Multiphp yöneticisinden ilgili değerleri yükseltmeniz durumunda hala işe yaramadıysa bu işlemi hosting hesabınızda değilde sunucunuzdaki ana domain de deniyor olabilirsiniz. Eğer bir vps, vds yada dedicated kullanıyorsanız ve işlem yaptığınız hosting hesabı sunucunun ana hesabı ise, whmye root olarak bağlı olabilirsiniz.

Birçok kaynakta bahsedilmeyen bu durum için belirtmek istiyoruz; whm üzerinde kök kullanıcı olarak işlem sağlıyorsanız yapmanız gereken işlem farklı.

 

Whm ince ayarlar kısmından içe aktarım limitlerini yükseltin.

Whm de root olarak oturum açtıktan sonra ince ayarlar (tweak settings) kısmına gelip belirtilen değerleri burada ki menüde aratarak ilgili değerleri yükseltmeniz gerekiyor.

nol olarak ilgili değerleri  yükselttikten sonra httpd apache servisini yeniden başlatmayı unutmayın.

Bu işlemlerden sonra veri tabanınızı içeri aktarmak istediğinizde Phpmyadmin import limitini yükseltme işleminin başarılı olduğunu görmelisiniz.

Konu ile ilgili eklemek ve ya sormak istediklerinizi yorum olarak yazabilirsiniz.

Tepkini Göster
  • 25
    be_eni
    Beğeni
  • 0
    a_k
    Aşk
  • 17
    tebrik
    Tebrik
  • 0
    e_lenceli
    Eğlenceli
  • 0
    k_zg_n
    Kızgın
  • 0
    _lgin_
    İlginç
  • 0
    kusma
    Kusma

Bilgisayar Programcısı / Dijital Pazarlama Uzmanı.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve turkcoder.net güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.