JavaScript öğrenmek, günümüzde en çok ihtiyaç duyulan programlama dilleri arasındadır. JavaScript tarayıcıyı hareketli hale getiren dildir. Bu sayede HTML sayfalarını düzenleyebilir ve güzel tasarımlar elde edilebilir. Animasyonlar, hesaplamalar, açılır menüler gibi işlemler javascript kodları sayesinde yapılabilir.
Kısaltması ise “JS” şeklinde yazılır. Javascript kütüphaneleri ise, JQery, Angular, React, NodeJS şeklinde sıralanır ve bu kütüphaneler sayesinde uygulamalarımızı daha kolay geliştirilebilir. JavaScript dilini öğrenmek için ise, ücretli ve ücretsiz eğitimler mevcuttur. JavaScript dilini biliyorsak bu kütüphaneleri kolayca öğrenebiliriz.
JavaScript dili ile kendimizi geliştirdiğimizde iyi bir kariyer ve maaş olanağına sahip olmak mümkündür.
Bu yazıda okuyacağınız başlıklar;
JavaScript Öğrenmek Ne Kadar Sürer
JavaScript öğrenmek bir defa çalışıp bitirilmesi gereken konulardan değildir, öğrenmek için sürekli araştırmalar ve uygulamalar yapmak gerekir. JavaScript öğrenmek de kişiden kişiye değişir çünkü azimli ve düzenli çalışan kişi elbette her zaman önde olacaktır.
JavaScript Öğrenmek İçin Nereden Başlamalıyım
JavaScript öğrenmek için nereden başlamalıyım dediğimizde akla ilk gelen elbette HTML VE CSS işaretleme dilleridir. HTML ve CSS web sitelerinin oluşturulmasında kullanılır. JavaScript dili ise bu kodları hareketli hale getiren programlama dilidir.
JavaScript öğrenmek için okul dışında internet ortamındaki online kurslardan faydalanmak mümkündür. İyi bir proje çıkarabilmek için ise bol bol alıştırma yapmak şart.
JavaScript Öğrenmek Ne İşe Yarar
JavaScript öğrenmek web tasarımı yapmak isteyenler için hemen hemen zorunlu hale gelmiştir çünkü, son zamanlarda en popüler diller arasında yerini almaktadır. En popüler diller arasında yerini almasının sebebi, Node JS etik dilidir. Node JS, JavaScript kodlarını makine diline çeviren programa verilen isimdir.
Node JS, açık kaynak kodlu, sunucu tarafından çalışan ve ağ bağlantılı uygulamalar için geliştirilmiş bir çalışma ortamıdır. JavaScript kodlarını öğrenmek kod yazmanın ne kadar eğlenceli bir iş olduğunu, web tasarımı yapmayı, güzel bir meslek edinip iyi maaşlar almamızı sağlar.
JavaScript Kodları
JavaScript kodları yazabilmek için ilk olarak HTML etiketlerini bilmemiz gerekir. Etiket, HTML sayfalarını temsil etmek için kullanılan bir yapıdır ve yazacağımız JavaScript kodları HTML belgesinde kullanılır.
HTML sayfası açılarak <body> etiketinin altına <script> kodu yazılır ve ilk olarak </script> kodu kapatılır sonrasında ise </body>etiketi kapatılarak kodlar içine yazılır. Sonraki işlemimiz ise bir başka sayfa açıp dosyayı “js” uzantısıyla kaydetmektir ve javaScript kodlarımıza burada yer vermektir.
Diğer işlem ise, HTML sayfasına gelip yazdığımız <script> koduna src=”” özelliği ekleyip javascript dosya adını yazmaktır. Örneğin javascript dosyamızın adını “uygulama” şeklinde kaydettiğimizi varsayalım, bu kaydedilen dosyayı <script src=”uygulama.js” şeklinde uzantısıyla birlikte yazmamız gerekir.